Pojďme tedy k vyhledání akcie a její koupi.

Pro tento příklad použiji nějakou známou společnost, ale neberte to jako tip na atraktivní akci. Spíše naopak - vyhýbejte se investicím do akcií stylem: chodíme do Starbucks, investujme i do jejich akcií.

Chci tedy najít akcie společnosti Sarbucks. První co si musím rozmyslet je, odkud společnost pochází. Pokud je Starbucks z Ameriky, tak se podívám na internetové stránky, které monitorují americké akcie:

http://FINVIZ.com

http://finance.yahoo.com

Na uvedených stránkách zadám do okénka s popisem Ticker slovo "starbucks", čili název firmy. Buďto akcie firmy web najde, nebo nabídne hledání mezi "company names". V obou případech se dostanu na profil akci, kde vidím graf, aktuální cenu (v tomto případě v USD), různé ukazatele, zprávy a blogové články k akci.

Akce se označují Ticker a je dobré si tento symbol zapamatovat. Jím se k informacím o akcích dostanu lehčí. Starbucks má ticker / symbol SBUX. Příště tuto firmu mohu najít už jen zadáním tickeru.

1 komentář:

  1. Jak začít investovat

    Obchodování s cennými papíry prostřednictvím internetu je oblíbenou formou investování. Umožňuje úplnou kontrolu nad stavem Vašich finančních prostředků av případě potřeby lze během několika sekund nakoupit nebo prodat akcie i jiné cenné papíry a to bez omezení minimální částkou.

    Investorům jsou k dispozici české trhy BCPP a RM-SYSTÉM . V zahraničí tak americké, německé, polské a maďarské trhy.

    Než začnete ...

    Vyzkoušejte si bezplatný demoúčet e-Broker pro investování přes PC či notebook.
    Stáhnete si z Google Play do svého telefonu či tabletu aplikaci Fio Smartbroker - můžete zde sledovat vývoj cenných papírů i investiční zpravodajství. Přístup do zabezpečené části aplikace (zobrazování portfolia, nákup / prodej cenných papírů) získáte otevřením demoúčtu v nastavení aplikace.
    Seznamte se s rozšířeným analytickým servisem Fio - nejen zprávami o dění na burze, ale i vzorovými portfolii, investičními doporučeními nebo informacemi o dividendách.
    Vyvarujte se začátečnických chyb, které mohou být způsobeny neznalostí, nedostatkem zkušenosti nebo informací. Přečtěte si rádce investora nebo navštivte bezplatné vzdělávací semináře .

    Jak investovat

    Přístup na burzu získáte zdarma pomocí aplikací e-Broker a Smartbroker , platíte pouze za provedené pokyny (nákup / prodej) - viz ceník nebo kalkulačka .
    Stačí navštívit některou z našich poboček a stát se klientem.
    Získáte možnost sledovat kurzy akcií on-line a reagovat na vhodné investiční příležitosti. Je vám k dispozici zároveň i aktuální zpravodajství Fio banky a týdně aktualizovaný seznam investičních doporučení.
    Na začátku byste si měli stanovit investiční horizont (délku investice).
    Vyberte vhodnou investiční strategii , která odpovídá Vašim cílům a časovým možnostem.
    Zvolte vhodné portfolio a stanovte investiční cíle. Inspirovat se můžete vzorovým portfoliem analytiků Fio banky.
    Počkejte si na vhodnou příležitost a nakupte vybrané cenné papíry. Nákup či prodej akcie je otázkou několika vteřin.

    OdpovědětVymazat